Будител на годината 2022 – Стояна Нацева – интервю за NovaVarna.net

“Уча хората да не буксуват в самосъжалението!”


Основателката на Академия „Щастлив живот“ Стояна Нацева спечели още една престижна награда – на 25 март тя бе обявена за „Будител на годината“ на конкурса „Мисис Дама на годината“ 2022. Това е втори приз за Стояна в рамките на една седмица – преди това тя получи най-много номинации от публиката и бе отличена с голямата годишна награда за женско предприемачество „Златно токче“. Този двоен успех отбелязва нейните впечатляващи постижения като лидер в сферата на личностното развитие у нас.

Академия „Щастлив живот“ има над 280 000 последователи във Фейсбук, Стояна е търсен консултант и автор на бестселърите:


– Стояна, как си обяснявате, че спечелихте втората си награда точно в категорията за будител?

– Това е особено радостен факт за мен, защото означава, че хората са разбрали смисъла, който влагам в моята работа. Аз приемам като мисия да пробуждам у хората увереността, че всеки от тях притежава достатъчно сили и енергия да промени живота си към по-добро. И колкото по-бързо го осъзнае човек, толкова по-лесно ще стъпи на пътеката, която ще го отведе към благоденствието.

– Но наистина ли е възможно благоденствието в днешните трудни времена?

– Да, сега се налага да се адаптираме към поредица от кризи, но няма никакъв смисъл да се оплакваме, да буксуваме в самосъжаление, да стоварваме отговорността за живота си върху съдбата, държавата или обществото. Няма да се уморя да повтарям, че зрелият човек се отличава най-вече по това, че осъзнава отговорността за собствения си живот. И че истинската промяна започва отвътре, а не е плод на външни фактори. Всеки има това, което сам си разрешава, защото за да вземе нещо от външната среда, първо трябва да вдигне ресурсното си състояние и да оцени достатъчно добре себе си като достоен човек, който може да получи това, което иска и заслужава.

– Все повече хора Ви се доверяват – можете ли да обобщите какво стои в основата на най-често срещаните лични проблеми?

– При мен идват за съвет хора на всякаква възраст, с различни професии и препятствия за преодоляване. Но обикновено в основата на проблемите им са ниската самооценка, обърканите приоритети, недостатъчно обмислената ценностна система. Така че аз трябва първо да им помогна да разберат това, а после и да ги науча как да си изработят своя система, чрез която да се справят лесно с битието и да материализират своите желания. Защото е лесно да пуснеш новия електрически уред, след като си прочел инструкциите към него, но към живота упътване няма.

Източник: https://novavarna.net/

Нашите предложения

-73%
Original price was: 185.60 лв..Current price is: 49.90 лв..
-78%
Original price was: 176.60 лв..Current price is: 38.80 лв..
-52%
Original price was: 38.80 лв..Current price is: 18.80 лв..
-26%
Original price was: 38.80 лв..Current price is: 28.80 лв..
-33%
Original price was: 1,800.00 лв..Current price is: 1,200.00 лв..
-31%
Original price was: 128.00 лв..Current price is: 88.00 лв..
-26%
Original price was: 38.80 лв..Current price is: 28.80 лв..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!