Аскеза за сбъдване на желания

Аскеза за сбъдване на желанияКакво е аскеза? Как да използваме аскеза за сбъдване на желания? Как чрез аскеза да получим енергия и да започнем да сбъдваме нашите желания?

Както вече знаете, абсолютно всичко около нас е енергия. Ние също сме един поток от енергия и е важно да не отдаваме енергия на неща, които нямат значение. Нашата жизнена енергия е най-важния ресурс. Ние хората имаме много зависимости-към цигари, алкохол, към интернета, към телефоните, към телевизия, към партньора, децата и т.н.. Един от основните принципи е „Не си правете идоли и кумири“, защото когато ние сме зависими от нещо или идеализираме нещо, нашата 7-ма чакра се затваря и ние не можем да комуникираме правилно с божествения поток. Ако ние не можем да се откажем от зависимостите ни, Вселената ни ги отнема, за да ни напомни, че най-важни са любовта към себе си и към Бог.

Аскезата означава доброволно самоограничение, като се среща в три форми- аскеза на тялото, аскеза на говора и аскеза на ума. Чрез нея ние се ограничаваме да правим нещо (зависимост), което обичаме с цел да не изразходваме енергия. Например аскезата на тялото е ограничаване от храна, която много обичаме (сладко, хляб), или пък кафе (за тези, които пият по 4,5 кафета), от цигари (за пристрастените пушачи), отказ от алкохол (за зависимите), ограничаване от месо (вегетарианците). Тези аскези се правят за духовно освобождаване на енергия и сбъдване на наши желания. Не случайно в християнската религия (и не само) има пости, чрез които хората да се научат да живеят щастливо и съвършено, без да са зависими от материалния свят. Чрез постите, те събират енергия и са готови да създават чудеса. Аскезата е много стара духовна практика, която е правена още при рицарите-тамплиери, преди да тръгнат на походи. Говорната аскеза е въздържане от разговори, въздържане от лоши думи, псувни, клюки. При йогата съществува и аскеза тип асана, чрез която 10 дена не се говори, само се мълчи. Това е практика, която зареждала хората с енергия. Аскезата на ума е най-трудната от трите, защото ние трябва да контролираме нашите мисли и ум. Чрез нея ние трябва да мислим само положително, да контролираме всичко, което минава като мисъл в главата ни. Тези аскези действат на принципа на суперкомпенсациите- събирате енергия и я направлявате към нещо по-добро. Най-широкоразпространена е аскезата за храна или кафе. Тя се прави с нещо, което вие много обичате, за да действа, тя трябва да ви причинява неудобство, за да има ефект.

Защо се прави аскеза? Аскезата има няколко резултата. Първият е, че се пречиства кармата. Втората полза е, че ние събираме много повече енергия, която ни е нужда за сбъдване на желания. Третата полза е, че ние получаваме духовни и материални блага. След като решим, че съзнателно искаме да правим аскеза, ние трябва да имаме точно формулирано желание/мечта (Слава Богу, аз вече съм перфектно здраве. Благодаря.).  Друго важно нещо е да слагате срок за изпълнение на аскезата (например: 1 месец аз няма да пуша цигари, или 2 месеца няма да ям никаква захар). Много важна стъпка преди започване на аскезата е да почистите много добре вашата къща  от ненужни вещи (стари дрехи, подаръци, които ви носят лоши спомени, счупени чаши, чинии, предмети). Трябва да освободим място за да се сбъдне вашето желание. Освобождаваме се от старата енергия, за да направим място на нова, положителна енергия. След това слагате сол във всички ъгли на вашата къща и оставяте тази сол да пренощува една нощ. На другата сутрин смитате тази сол и я изхвърляте на боклука. Солта привлича в себе си негативната енергия, т.е. вие хвърляте негативната енергия. След това измивате пода на къщата с вода, символично, за да се измие останалата негативна енергия. След това можете да си запалите вкъщи ароматна свещ, или да прекадите с тамян, или да напръскате със светена вода, дори може да си вземете звънче, с което да позвъните във всяка стая. Накрая отивате и си взимате душ, за да измиете от себе си всичко негативно и да се подготвим за аскезата. Най-голям ефект от аскезата има на новолуние., но това не пречи да започнете във всеки един ден. Според ведическата астрология, най-силният ден за започване на аскеза през следващата година ще бъде на 14.05.2021.

Пристъпване към самата аскеза. Вземете си тетрадка и пишете „Аз днес ..(трите имена)… започвам аскеза в продължение на  …..( например 1 месец)….за изпълнение на моето желание …..(упоменавате правилно формулирано желание)…..

През тези дни, през които тече аскезата вие не спирате да си правите всички практики, които съм ви дала ( благословии, визуализации, писма и т.н.) След като аскезата свърши пишем: „Аз …(трите имена)… завършвам моята аскеза за …(желанието)…. и приемам плодовете на моя труд.“  Всяка аскеза е само за едно желание.

Опитайте да направите първата си аскеза поне за 1 месец. Помислете и определете за какво ще я правите. С каква цел и мисия ще я правите. Какво ще получите, какъв е вашия смисъл и направете всички стъпки изброени по-горе. Практиката е доброволна. Тя не се прави на сила, против волята.

 

Нашите предложения:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!