9 начина как да развиете своята интуиция

Всеки човек има интуиция – и в това няма никаква мистика. Както всяка друга способност, вашата интуиция може да бъде тренирана и при желание може да бъде подобрена. Вашето „шесто чувство“ бързо намира правилния отговор на даден въпрос. Всеки човек го има, но не всеки го развива.

Ето няколко техники, които ще ви помогнат да развиете усещането си и да избегнете грешки при вземането на важни решения:

1) За да развиете подсъзнанието, трябва да се научите да „изключвате“ потока от мисли. Ако главата ви е пълна с ненужна информация или сте стресирани, шестото ви чувство се притъпява. Останете насаме със себе си, се концентрирайте се върху процеса на дишане и да спрете вътрешния си диалог.

2) Опитайте със затворени очи да познаете цвета на обикновени моливи. Трябва да усетите топлата или студена енергия, идваща от молива, и да назовете цвета му.

3) Има игри, в които трябва да познаете в коя кутия е скрит определен предмет, в коя кола е скрит човек и т.н. Това е много добро упражнение за развиване на собствената ви интуиция.

4) Познайте каква боя е картата за игра (цвят – червено, черно).

5) Задайте въпроси. Не чакайте подсъзнанието ви да започне да ви изпраща знаци. Задавайте въпроси сами, колкото по-ясен е въпросът, който задавате, толкова по-ясен отговор ще получите.

6) Водете вътрешен диалог. Опитайте се да говорите със себе си, ако вътрешният ви глас продължава да ви казва „не мога да направя това“, запитайте се „защо?“ След това изслушайте внимателно отговора.

7) Развийте емпатия. Опитайте се да съчувствате на другите хора, опитайте се да разберете как се чувстват. В резултат на това вие не само ще станете по-добри в разбирането на хората на логическо ниво, но също така ще ги почувствате и разберете на по-дълбоко ниво. По този начин можете да предвидите действията, мислите и емоциите на другите.

8) Монета. Помолете някого да скрие монета в ръката си зад гърба си и след това се опитайте да отгатнете къде е тя. Тази игра е позната на почти всички деца и перфектно развива интуицията.

9) Гледайте филма с изключен звук. Опитайте се да разберете какво казват и чувстват героите. Това упражнение не само развива интуицията, но и помага да се научите да разпознавате лъжите и опитите за манипулация чрез жестове и изражения на лицето.

Вашата лична интуиция ще бъде вашата магическа пръчка – ще се чудите как сте се движили през живота без нея. Интуицията не е за духовно надарените, нито за тези, които медитират по цял ден, нито за тези, които имат спокоен живот. Интуицията е инструмент за всеки от нас. Време е да чуете вашата интуиция. Запишете се сега в новото ми Интуиция сега

https://happylifeacademy.eu/course/intuicziya/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!