8 стъпки към Щастлив Живот по коучинг технологията на Академия Щастлив Живот

8 стъпки към Щастлив Живот по коучинг технологията на Академия Щастлив Живот

Стояна Нацева1 Поеми отговорност за живота си

Или тъй нареченото заемане на авторска позиция. В нашият Свят има толкова много фактори, които влияят на живота ни, че е много трудно да повярваме, че ние самите сме творци на собствения си живот. А толкова по-лесно се живее, когато разберем, че всичко, което се случва е по наша воля и вина. Когато започнем да работим върху нашата личност, първата и най-важната аксиома, която трябва да запомним е: „АЗ САМ/А СЪЗДАВАМ СВЕТА, В КОЙТО ЖИВЕЯ! АЗ СЪМ ГОСПОДАР НА СОБСТВЕНИЯ СИ ЖИВОТ. АЗ СЪМ ТВОРЕЦ НА СОБСТВЕНАТА СИ РЕАЛНОСТ!“

2 Опознай себе си

Знаеш ли за какво мечтаеш? Какво наистина е важно и ценно за теб? Каква е твоята специална дарба? Не казвайте, че нямате такава дарба и способност! Всеки човек има. Вие също имате! Единствената пречка да я видите са вашите лични филтри. Филтъра на страха, филтъра на срама, филтъра на недоверието и т.н.. Махнете шарените очила, през които гледате света и помислете! Защо все още не живеете живота на мечтите си? Каква стъпка трябва да предприемете, за да го съградите? Какво можете да промените?

3 Живей в настоящето

Направете този елементарен тест: бройте до 10, като през това време не мислете за абсолютно нищо, освен за самото броене и числата! Получи ли се? По-скоро не?! Единственият начин да се наслаждаваме на живота е да живеем тук и сега, на момента. Доста хора прекарват живота си в притеснения за минали грешки или притеснения за бъдещето. Върнете се тук и сега, в реалността и се огледайте кои са хубавите неща от живота ни. Какво можете да промените, за да подобрите живота си?

4 Почисти миналото си и преработи отношения с родители и бивши партньори

Имате недовършен бизнес? Или може би връзка с някого? Недоизказани думи? Как можете да довършите започнатото? Как да спазите стари обещания? Кога ще го направите? Поемете първата крачка. Ако не можете да довършите започнатото, просто го оставете. Забравете го. Приемете го за даденост. Всяка една подобна празнина, която чака някъде във времето и пространството, краде от вашата енергия. Помислете, имате ли ограничаващи вярвания, които крадат от силата ви и не ви позволяват да спите добре. Кои са те?  Преработете ги!

5 Живей от сърце

Изключете егото си поне за малко. Послушайте сърцето си. Правете само това, което наистина искате, а не каквото ви казват. Създайте свой личен, етичен кодекс и сама взимайте решения, а не живейте по правилата на обществото. Просто приемете факта, че този Свят се нуждае точно от вашите мисли и точно от вашите действия.

6 Укрепи вярата в себе си

Създайте си план за постигане на целите. Какво искате да правите? Кога? Как ще го постигнете?  Какво искате да научите? Какви качества искате да покажете на другите? Сега си представете, че всичко това е постигнато. Визуализирайте мечтите си.

7 Реши какво искаш

Формулирайте ваша лична мисия. Кое е нещото на този свят, което трябва да притежаваш. Вашите лични цели свързани ли са с тази мисия? Създайте си фокус върху целите и мечтите и всеки ден минавайте малки крачки, които ще ви доближат до сбъдването им.  Вярвайте в бъдещето си. Какво е нещото, което ви мотивира да се движите по пътя към целите си?  Мислете и дерзайте!

8 Определи конкретните си цели и стратегически планирай собственото си щастие

Замисляте ли се каква е вашата конкретна цел в живота? Какво искаме да направим? За кого го правим? Ако нямате ясни отговори на тези въпроси, намерете подходящите упражнения от Академия Щастлив Живот и смело изградете стратегически план, по който да осъществите своето лично и кариерно развитие в живота в дългосрочен план

специални предложения

6 thoughts on “8 стъпки към Щастлив Живот по коучинг технологията на Академия Щастлив Живот

 1. User Avatar
  Цветанка Батаклиева says:

  Благоря ти за всичко, от както те имам в живота ми се преобразява и вярвам в себе си. Преди никога не казвах НЕ , и вредях на себе си.
  Благодаря!
  Благодаря!
  Благодаря!

 2. User Avatar
  Снежина says:

  Стояна, ти си слънчице, което озарява душите на хората. Човек има нужда, някой да му покаже пътя, за да може да смени посоката и да живее осъзнато. Слава Богу, че те има. Бъди благословена ти и твоето прекрасно семейство

  • User Avatar
   Радостина Варамезовя says:

   Стояна ти си невероятен човек и прекрасен треньор благодаря ти от цялото си сърце благодарение на твоите лакове започнах да преработвам неща от миналото си които ме ограничаваща в настоящето много ти БЛАГОДАРЯ

 3. User Avatar
  Stefka says:

  Стояна, благодаря на Бог , че те преоткрих. Благодаря, че имам възможност да се докосна до твоите книги, видеа и всичко публикувано от теб. Ти за мен си учител и вдъхновител. Слава Богу , че те има. Сърдечно Благодаря, Благодаря, Благодаря! Любов и благодарност на теб и твоето семейство!

 4. User Avatar
  Магдалена Аврионова says:

  Здравей Стояна.Идкам да споделя че вече нямам нито мечти нито цели.До миналата година имах,поради вируса или други причини те не се осъществиха.Бях започнала да уча английски за да се пидготвя за един нов начин на живот,но след като видях и разбрах че всичко се разпада, ми мина желанието за каквото и да е.Сега се намирам в задънена улица и незнам към какво да се устремя.Бкагодсря .

 5. User Avatar
  Марийка says:

  Благодаря Стояна, ти си едно огромно Слънце, което грее, стопля и озарява нашите души и ни вдъхновява да предприемем действие, да се вземем в ръце така да се каже и да заживеем живота на мечтите си! Слава Богу, че дойде в живота ми в точното време!
  Благодаря, Благодаря, Благодаря от сърце!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!