7 съвета за промяна към щастлив живот

Много хора, след няколко месеца или години на една и съща работа, в крайна сметка стигат до желанието радикално да сменят професията си.
По-специално, да напрят свободна практика, да организират собствен бизнес или напълно да се потопят в творчество. Но колкото и примамливи да са тези планове, не всеки рискува да напусне познатото място и да се оправи незнайно къде и незнайно защо.

Този страх е естествен, както всеки друг страх от неизвестното, но поддавайки му се, е невъзможно да промените живота си. А за тези, които въпреки всичко все пак са се осмелили да потърсят собственото си щастие, следните съвети могат да бъдат добра помощ.

7 съвета за промяна към щастлив живот

1. Слушайте какво ви казва вашият вътрешен глас.

Обикновено рядко се вслушваме в това, което ни казва сърцето, нашия вътрешен глас. Свикнали сме да се доверяваме на чуждото мнение, но не и на своето и това е основната причина за много неуспехи и „грешни неща“ в живота ни.

Така че сега, когато сте на разклонение на пътя и бъдещето ви е още по-несигурно от преди, време е да започнете да се вслушвате в себе си. Всъщност не е трудно, просто трябва да си позволите да правите това, което изглежда правилно за вас, а не за някой от вашето обкръжение.

2. Не забравяйте психическото и физическото си здраве

Промените в живота винаги са стрес за тялото и не трябва да влошавате ситуацията с лош начин на живот, недохранване и безкрайни тревоги. Оставете тялото да се адаптира към нов за него ритъм, помогнете му. Времето на вашето търсене на себе си е по-добро от всякога за вашата страст към йога, вегетарианство или други практики, които очевидно обещават повече енергия и здраве. Ако обаче не искате такава промяна, подходящи за вас са и редовни сутрешни упражнения, здрав сън и по-здравословно хранене.

3. Опитайте се да замените страха от неизвестното с образ на вашето щастливо бъдеще.

Да не знаете какво ви очаква е плашещо със сигурност. Но все пак се опитайте да не се страхувате и вместо да се страхувате, обърнете внимание на вашите желания и това, което искате да получите от живота, като вземете решение за тези промени. Визуализирайте себе си в бъдещето, когато постигнете планирания успех. Например, регистрирате фирма и печелите много пари. Представете си всичко възможно най-ярко. И се връщайте към този образ винаги, когато почувствате, че сте победени от страх или съмнение.

4. Не забравяйте подкрепата на хората

Подкрепата идва от тези хора, които са съгласни и одобряват вашия избор. Коментарите и съмненията на онези, които са против вашето решение, само ще подкопаят увереността ви, а това изобщо не ви е необходимо в този момент. Така че, докато не постигнете някакъв успех по новия си път, ограничете социалния си кръг само до тези, които ще ви помогнат да постигнете целта си. Тогава, когато придобиете непоклатима увереност в правилността на избрания път, съмненията на други хора вече не могат да променят нищо.

5. Спрете да се сравнявате с другите

Толкова е лесно да започнете да сравнявате своите и чуждите постижения, да обвързвате всичко с възрастта и, гледайки по-успешните, да потъвате в собствената си депресия. Но този път със сигурност няма да доведе доникъде. Затова не забравяйте, че всеки има свой собствен път и наистина няма значение какво сте постигнали на определен етап от живота си. По-важното е дали сте щастливи. Можеш да си милиардер, да имаш каквото пожелаеш и да си дълбоко нещастен човек. Затова се съсредоточете върху това, което искате и се придвижете към целта, без да обръщате внимание на никого.

6. Празнувайте всичките си постижения, независимо колко малки са те.

Обикновено пътят към голямата цел е много дълъг и труден и ако не го разделите на малки подточки, тогава съществува риск да не стигнете до финалната линия. Но когато преодолеете още една малка бариера, застанете едно стъпало по-високо, това е най-добрият стимул за по-нататъшен напредък. Хвалете се, радвайте се на победите, не се разстройвайте заради пораженията – те не означават провали, просто още един знак, че имате накъде да растете.

7. Помнете, че сте невероятни, независимо от месечния ви доход или творческите ви постижения.

Често обръщаме внимание на материалното благосъстояние на хората, като погрешно смятаме това за основен критерий за успех в живота. Но парите не са равни на щастие. Щастието е сбъднатите мечти, това е разкриването на творческия потенциал, това е свободата, която най-накрая сте позволили да бъде в живота ви. И на кого му пука колко печелиш или колко книги си написал, колко картини си нарисувал, ако вече изпитваш щастие всяка секунда.

Не се страхувайте да направите крачка към мечтите си, не се страхувайте да отхвърлите всички минали привързаности.
Запишете се на животопроменящия курс Основи на коучинг метод DIRECT CHANGE SOLUTION®️ от тук
https://happylifeacademy.eu/course/osnovi-na-kouching-metod-direct-change-solution%ef%b8%8f-potok-3/.
Рискувайте фалшивата си увереност в живота, за да постигнете истинско щастие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!