5 Стратегии за поставяне на цели

5 стратегии, базирани на изследвания, за които е научно доказано, че ще ви помогнат да постигнете целите си!

Стратегия за поставяне на цели 1: Следете за вашите емоции

Има неопровержими доказателства, че успехът в живота зависи преди всичко от вашето щастливо състояние, а не обратното: ние ставаме по-щастливи не защото постигаме целите си, а ги постигаме, защото започваме да действаме в емоционално благоприятно настроение. Ако сте песимист, депресиран или чувствате, че чашата винаги е наполовина празна, намерете начини да контролирате съзнателно настроението си всеки ден, докато не превърнете в навик чувството на благодарност, обич и радост.

Академия Щастлив Живот

Стратегия за поставяне на цели 2: Определете целта си

В Япония думата ” цел “звучи като икигай или”това, за което се събуждам”. Целите, които съответстват на вашата житейска цел, винаги са по-лесни за свързване и преследване, дори когато нещата се объркат.

Стратегия за поставяне на цели 3: запитайте се: “ЗАЩО?»

Вътрешните ви съкровенни копнежи са целите, които си заслужава да бъдат определени за приоритет и за които никой друг не е отговорен. Питайте се: “ЗАЩО?”за да разберете смисъла на целта и дали животът ви ще бъде по-пълноценен, ако целта бъде постигната. Когато следваме пътя, по който ни зове душата ни, ние сме по-щастливи.

Стратегия за поставяне на цели 4: напишете 10-годишен план за живота си

В продължение на три дни пишете по 20 минути за бъдещия си живот, сякаш всичко се е получило така, както искате и живеете живота на мечтите си. Правенето на това просто упражнение за писане подобрява благосъстоянието, увеличава вярата, създава ангажираност към целите и изяснява дали имаме цели, които си противоречат. Кои цели, трябва да бъдат променени и кои премахнати.

Стратегия за поставяне на цели 5: Поставете трудни цели, свързани с риск

В края на всеки ден, съзнателно или не, ние превъртаме деня си в търсене на акценти и неща, с които бихме могли да се гордеем. Оказва се, че нещата, които правим извън нашата зона на комфорт и които включват опит за научаване на нещо ново и важно за нас, ни дават истинско високо самочувствие. Колкото повече реални цели постигаме на дневна база, толкова повече вярваме в себе си и света изобщо.

Запазете личната си сила и я канализирайте, за да сбъдвате мечтите си книгата Енергията – Презареждане Вземете сега
https://happylifeacademy.eu/produkt/kniga-energiya-prezarezhdane/

Ако искате да постигате всички свои цели и да сбъдвате своите мечти се включете в уникалното обучение “Бизнес Академия” 
https://happylifeacademy.eu/course/biznes-akademiya/

Нашите предложения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!