5 стъпки към забогатяване

5 стъпки към забогатяванеВ това упражнение на Академия Щастлив Живот ще разгледаме 5 тайни и важни правила за богатство. Започваме с един малък тест, чрез който ще анализирате пречките в живота ви, които ви спират да забогатеете.

 

Въпрос 1

Кое е нещото, което лично на теб ти пречи да бъдеш богат?

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

След като отговорите, продължете нататък!

Сигурен/на ли сте в отговора си?

Ако отговора ви е „Да“, тогава нека продължим!

 

5 ТАЙНИ ЗА ПАРИТЕ

 

1 ТАЙНА – ПАРИТЕ СА ЕНЕРГИЯ

Парите не са просто документи. Не са физически обект. Парите са енергия. Представете си, че парите са като въздуха. За да се чувстваш добре трябва да дишаш и да издишаш. Този физически процес те прави спокоен. Никой не го е страх, че след като поеме въздух, трябва да го издиша, защото после отново и отново ще вдиша. Всеки път поемаме еднакво количество въздух и после го издишаме. С парите е същото. Ако искаш да имаш много пари, трябва да се научиш както да взимаш, така и да даваш.

 

 Въпрос 2

Кое е по-трудно за вас. Да взимате пари или да давате пари?

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Малък жокер.  Ако на вас ви е трудно да приемате парични комплименти. Ако вие не цените достатъчно вашите способности, като например, някой ви пита, колко струва услугата да го закарате с личния си автомобил до някъде и вие отговорите, че не знаете или пък колкото той прецени. Това означава, че вие не цените достатъчно парите и труда си. Ако пък сте в другата крайност, да давате пари или да плащате със страх  и с мисълта, че сега когато платите няма да имате пари да изкарате до заплата, то тогава наистина ще броите стотинките си. Опитайте се да разберете към кой от двата типа хора се причислявате повече. Може би вие имате ограничаващи вярвания от рода на:

„Ако аз давам пари , това означава, че ги губя.“

„Колкото повече пари давам, толкова по-беден ставам.“

„Безплатното сирене е само в капана“

„Когато аз приемам парични комплименти, подаръци, бонуси, то обезателно аз оставам длъжник за тях.“

Аз струвам толкова, колкото са парите ми.“

„Когато губя пари, губя част от себе си.“

 

Помислете много добре и напишете, какви са подсъзнателните ви мисли, когато давате или приемате пари. Защо се страхувате да давате пари? В кои случаи се страхувате да давате пари?

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Много е важно да разберете, че парите не са ваша лична собственост. Парите са енергия. Вие сте творец и имате безкрайни възможности за правене на пари. Винаги ще имате когато имате нужда, винаги ще имате  колкото имате нужда. Запомнете това!

Достатъчно е да си създадете едно свое положително утвърждение от рода на: „Слава Богу, аз имам неограничени възможности за вадене на пари.“ Напишете си го на едно листче и си го сложете в чантата или портмонето, или пък си го снимайте с телефона. Сложете го на такова място, че да го виждате често, за да свикнете с тази мисъл колкото се може по-бързо. Това убеждение ще програмира вашата мисъл и ще донесе повече пари в живота ви.

Давам ви предложение за работещо утвърждение за забогатяване:

„Аз не съм съдържанието на портфейла си! Аз съм безкрайна способност да правя пари! Аз лесно давам пари, защото знам, че във всеки един момент мога да създам толкова много пари, колкото ми трябват!“

Нашата главна цел е да разберем, че трябва да спрем да се оценяваме по количеството пари, които имаме. Задачата ни е да осъзнаем, че ние имаме потенциала да изкарваме много пари. Днес може да имаме 10 лева, но утре е нов ден и можем да изкараме 1000 лв., защото ние сме господари на собствения си живот и творци на собствената си реалност! Няма никакво значение колкото пари имаш, важно е какъв човек си, какви са способностите ти. Забелязали ли сте милионерите колко лесно дават парите си, колко често ги залагат и колко често ги губят, но това не променя по никакъв начин самооценката им и мотивацията им да изкарват още и още.

 

ТАЙНА 2- МИСЛЕНЕ ОТ ТИПА „АЗ НИКОГА НЯМАМ ДОСТАТЪЧНО  ПАРИ“ ИЛИ „АЗ СЪМ В НЕДОСТИГ“-ГРЕШКА!

Разберете!!!! Недостига в главата се превръща в недостиг и в портмонето! По старо  житейско правило, всеки човек, който мисли от режим на недостиг, винаги му липсва нещо в живота-любов, време, пари, внимание и т.н. Тези хора, получавайки заплатата си, вместо да се зарадват с думите „Слава Богу, аз вече разполагам с повече пари.“ , те винаги казват „Ех, тази сума пари, няма да ми стигне за нищо. Скоро пак ще съм без пари.“

Важно е да разберем как да се променим, когато и ние мислим по този начин (режим на недостиг). Много хора насилствено и фалшиво се опитват да мислят положително. И това не работи, защото е грешно. Ако вие 30..40 години винаги сте си повтаряли „Аз нямам достатъчно пари“ и се опитате за ден да промените мисленето си в „Аз живея в изобилие“, мозъка ви разбира много добре, че вие го лъжете. И вие много бързо се отказвате от положителното мислене. И сега може би се питате, а как тогава да променим мисленето си, без да заблуждаваме мозъка си?

Мисленето се променя многократно през нашия живот. Има няколко стъпки, през които трябва да преминете, за да промените начина си на мислене.

Стъпка 1

-Да осъзнаете старите си модели на поведение, старите си ограничаващи вярвания,  отрицателните си мисли и нагласи. Направете следната задача: Една седмица подред или дори месец, през деня си пишете всяка мисъл свързана с някакъв недостиг, която минава през главата ви. Например:

„Аз нямам достатъчно пари, за да си купя нова чанта.“

„Нямам време да отида да видя родителите си.“

„Не получавам достатъчно внимание от мъжа си.“

„Нямам достатъчно умения, за да свърша конкретна задача“

Записвайте си колкото можете повече мисли. Представете си, че тези мисли са бълхи. Колкото повече бълхи хванете, толкова по-малко бълхи ще останат.

Стъпка 2

– Да спрете да мислите с оценки и да започнете да мислите с факти.

Например:

“Получавам мизерна заплата” е оценката.

“Получавам заплата от 1000лв.” – факт.

Пишем всички отрицателни оценки на лист и ги трансформираме във факти.

Стъпка 3-Оспорваме всички отрицателни стари мисли.

Започваме да си задаваме въпроси, които поставят старото ни мислене под съмнение. Например:

“Наистина ли заплата от 1000лв. са мизерни? По какви стандарти това е мизерна заплата?  За пенсионерите, бездомните или болните хора това са огромна сума пари.

Стъпка 4 е  да изберете нови мисли-оценки.

Например: “Радвам се, че  имам постоянна заплата от 1000лв.!”

Или ” ОК, досега оценявах труда си на 1000 лв., но сега стигам до извода, че аз заслужавам повече и започвам да търся възможност да удвоя доходите.”

 

 Основната тайна:

НОВИТЕ МИСЛИ ТРЯБВА ДА ТЕ ВДЪХНОВЯВАТ, МОТИВИРАТ И РАДВАТ!

 

ТАЙНА 3-ПАРИТЕ ТРЯБВА ДА НИ НОСЯТ РАДОСТ

Радостта е ключът към парите. Така, че ако искате да имате много пари, свиквайте да давате и да получавате парите си с радост. Нашата огромна грешка е, че даваме пари с всякакви емоции, но не и с радост. Винаги със страх, срам, вина, болка от раздялата, гняв, но не и с радост. Опитай се поне веднъж да дадеш парите с радост. И ще видиш колко бързо ще се върнат при теб и ще се размножат. Същото важи и за приемането на пари. Когато приемаш пари във каквото и количество да е-дали ще са 5 или 500 лева, опитай се да ги приемеш с радост. Без значение каква е сумата. Много скоро парите ви ще се умножат.

ТАЙНА 4-ПАРИТЕ НЕ СА ЦЕЛ, ПАРИТЕ СА СРЕДСТВО!

Ние всички постоянно повтаряме „Трябват ми повече пари. Искам да съм по-богат/а.“, а колко често си задаваме въпроси като:

“За какво са ми парите?”

“За какво искам да ги похарча?”

“За какво точно ми липсват?”

Трябва да разберем, че парите сами по себе си не са цел. Те просто са средство за удовлетворяване на нашите нужди. И не винаги имаме нужда от пари, за да задоволим материалните си нужди, колкото и парадоксално да звучи. Много често се случва, парите да ни трябват за нещо друго, освен нужда.

Например: “Ако имам пари, ще се чувствам сигурен, уверен, ще мога да бъда горд от себе си, ще престана да се комплексирам. “

Сега е точният момент да си зададете въпроса: “Защо аз  имам нужда

пари?”

„Какво ще ми дадат парите?“

Помисли за мотивацията си, за какво са ти парите.

Отговорите ви ще ви помогнат да спрете да мислите парите за цел и ще започнете да разбирате значението на парите, именно като средство.

 

ТАЙНА 5-ПАРИТЕ СА ЛЮБОВ

Най-много пари идват в живота ни тогава, когато правим това, което обичаме. И когато ги инвестираме ги в това, което обичаме! Започнете да обичате парите (вместо завинаги да се сърдите за това, че ви липсват). И парите със сигурност ще ви отвърнат!

специални предложения

4 thoughts on “5 стъпки към забогатяване

 1. User Avatar
  ayriomag says:

  Добър вечер Стояна.Парите за мен са енергия,ролучавам ги с лекота,и ги влагам н нещо което ми харесва .
  Слава Багу от теб се научих на много неща,както и да давам с радост парите,Брагодаря им всеки път когато идваат при мен даже и ги целувам,и с векота ти давам,било за наем, за храна,за посуда в къщи,за лични интереси.Хпосто им се ладвам и всеки ден Брагодаря на Бога за всичко което ми е дал,и продължава да ми дава.И изритвам радост когато го изговарям на глас.Чак мииде де извикам от радост.Благодарна съм че си инструмент на Бага който с рекота променя нас към по долро в живота.

 2. User Avatar
  Диляна Ралинова says:

  Много точно! Започнах да давам и взимам с любов пари и те винаги идват при мен когато ми трябват! Благодаря! Благодаря! Благодаря!

 3. User Avatar
  djimi says:

  Има истина!Слава Богу,давам парите с любов и ги посрещам с радост,за което благодаря,благодаря и пак благодаря!Един енергиен кръговрат-благодат!Поздрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!