5 ефективни начина да се грижите за себе си и да установите връзка с женствеността си

5 ефективни начина да се грижите за себе си и да установите връзка с  женствеността си

 

1.Отделете време за ежедневна релаксация.

В съвременния ритъм на живота си ние нямаме достатъчно време за нищо. Вярно е, ако вярвате в това. Всъщност, дори и в най-натоварения график, можете да отделите 10 минути, за да се отпуснете и да пообщувате със себе си. Цената на релаксарията може да бъде отказ от социалните мрежи или друг „абсорбатор” на времето. Само 10 минути на ден ще ви помогнат да се разсеете от шума, да се отпуснете и да се заредите със сила и енергия.

 

2.Отделете време за ….смях.

Спомнете си кога за последен път се смяхте от сърце, безгрижно и искрено, както в детството? Мога да се обзаложа с вас, че нямате ежедневни причини за смях. А защо е нужно да  чакате да дойдат от самосебе си, нали? Използвайте всичко, което може да ви разсмее – забавни активни игри с децата, чат със стара приятелка, гледане на любимите си комедии, театър и др.. Редовният смях помага да се установи душевното равновесие.

 

3.Защитете се от отрицателни емоции и токсични хора.

Основната стъпка, без която е трудно да възстановите целостта си, е да се предпазите от всичко, което ви причинява емоционална и морална вреда. Ако сте в разрушителни отношения и се страхувате да ги завършите, позволявате да нарушават личните ви граници, общувате с хора, които ви носят отрицателни емоции, тогава е време да се сбогувате с всичко това.

 

4.Напълнете живота си с приятни емоции.

Като направите предишната стъпка, ще освободите място в душата и сърцето си. Запълнете го с нещо, което Ви помага да се чувствате страхотно. Това могат да бъдат разходки, комуникация с близки хора, срещи с приятели и съмишленици. Напълнете живота си с неща, които ви дават само положителни емоции и щастие.

 

5.Слушайте себе си, вашите желания и нужди.

Това е последната точка в този списък, но една от първите по важност. Слушайте себе си – това е най-добрият начин да си дадете точно това, което искате в момента. Помислете за себе си като за дете или наблюдавайте малките дечица. Те винаги знаят какво искат и искат да го получат веднага :). И от тях може да се научи много за щастливия живот.

 

Поставете си напомняне в телефона си-поне 10 пъти на ден, за да се разсейвате от текущите дела и да се запитате: “Какво искам точно сега, в този момент, аз лично като жена?“. В началото може да ви бъде трудно и странно, особено ако преди това сте забравили за вашите желания и сте се стремили да изпълнявате желанията на другите, но след 21 дни (а именно през това време започват да се формират нови навици) лесно ще определите какво е значимо за вас!

специални предложения

3 thoughts on “5 ефективни начина да се грижите за себе си и да установите връзка с женствеността си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!