37 урока до 37-годишна възраст

37 УРОКА ДО 37-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ

37

 

 1. Щастието е вътре. Прекарваме твърде много време в търсене на одобрение и утеха отвън. И винаги се оказва, че търсим грешното място. Погледнете вътре в себе си.

 

 1. Бъдете благодарни за всичко. За доброто, за лошото. Животът сам по себе си е безценен дар. А удоволствието и болката са част от нашия път.

 

 1. Променете възприятието си и животът ви ще се промени. Когато почувствате страх, гняв, негодувание, просто погледнете ситуацията от друг ъгъл.

 

 1. Не можете да зарадвате всички, като останете верни на себе си. Но все пак е по-добре да рискуваш да бъдеш неразбран, отколкото да бъдеш обичан докато се преструваш, че си нещо, което не си.

 

5.Светът наоколо е огледало. Това, което обичаме в другите, е отражение на това, което обичаме в себе си. Това, което ни натъжава в другите, е индикатор за това, на което трябва да обърнем внимание в себе си.

 

6.Всеки човек се появява в живота ни с някаква цел. И ние вече решаваме дали да учим от уроците, които ни преподава или не. Колкото по-                лоша е ролята му в живота ни, толкова по-сериозен е урокът. Дръжте се прилично.

 

 1. Вярвайте. Просто знайте, че в най-тежките времена Вселената ще ви подкрепи и всичко ще бъде наред.

 

 1. Не приемайте нещата твърде лично. Действията на другите хора са отражение на това, което се случва в личния им живот. И обикновено това няма нищо общо с вас.

 

 1. Природата лекува. Разходката на чист въздух и гледката на красивата природа по невероятен начин могат да изчистят главата ви от ненужни мисли, да ви върнат към живота и да повдигнат духа ви.

 

 1. Наранените хора нараняват хората. И все пак ги обичате. Въпреки че никой не ви забранява да ги обичате от разстояние.

 

 1. За да се излекуваш, трябва да го почувстваш. Поставете страховете и слабостите си точно пред вас и насочете светъл лъч светлина към тях, защото единственият начин да се отървете от тях е да преминете през тях. Да се изправиш пред истината боли, но в перспектива наистина си заслужава.

 

 1. Перфекционизмът е илюзия. Най-болезнената. Отпуснете се. Стремете се към съвършенство, но позволете си да правите грешки и да бъдете щастливи, независимо от резултата.

 

 1. Свалете превръзките от очите си. Не се концентрирайте единствено върху собствените си цели и желания. Рискувате да пропуснете красотата на този живот и хората около вас. Светът е невероятен, когато го вървите с широко отворени очи.

 

 1. Празнувайте победите си. Насладете се на всеки, дори и най-малкият успех.

 

 1. Умей да прощаваш. На първо място, ти се нуждаеш от това, а не тези, които са те наранили. Прощавайки, получаваш спокойствието и свободата, които заслужаваш.

 

 1. Всички имаме невероятна интуиция. Ако спрете и се вслушате, можете да чуете гласа на вашата вътрешна мъдрост. Слушайте тихия шепот на сърцето си. То знае пътя.

 

 1. Нека душата ви пее! Бъдете истински. На Земята няма никой като вас. Бъдете искрени, живейте и дишайте с пълни гърди, движейки се към набелязаните цели.

 

 1. Всички сме творци. Сериозно! С необходимата упоритост, концентрация и постоянство всичко е възможно. Не забравяйте това.

 

 1. Излъчвам светлина. Вие излъчвате светлина. Всички ние излъчваме светлина. Някои хвърлят сянка върху собствената си яркост. Бъдете лъч светлина за другите и им насочете пътя.

 

 1. Не приемайте живота твърде сериозно! Никой няма да си тръгне живот него. Усмихнете се. Позволете си да бъдете глупави. Възползвайте се от момента. Забавлявайте се.

 

 1. Заобиколете се с хора, които ви обичат и подкрепят. Обичайте ги и ги подкрепяйте. Животът е твърде кратък за нещо по-малко.

 

 1. Завъртете живота в свободен танц. Ако имате голяма мечта, следвайте я с цялата си страст. Но нежно и на определено разстояние, за да бъдете достатъчно гъвкав и подвижен, адаптирайки се към променящия се ритъм на живот.

 

 1. Колкото повече даваш, толкова повече получаваш. Споделете мъдрост, любов, талант. Споделете лесно. И ще видите колко много от благата в този прекрасен живот се връщат при вас.

 

 1. Важното е да не се раздаваш напълно. Защото ако вътрешната купа се изпразни, няма какво повече да се даде. Важно е да спазвате баланса.

 

 1. Кажете ” Да!” на всичко, за което светят очите ви. Кажете непримиримо “не” на всичко, което не ви интересува или за което нямате време. Времето е най-ценният ресурс, който не се възобновява. Разходете го разумно.

 

 1. Животът е поредица от възходи и падения. За да разгърнем пълния си потенциал, имаме нужда и от двете. Просто се дръжте здраво и се наслаждавайте на пътуването.

 

 1. Понякога израстваме приятелството. Това не означава, че ние или приятелите сме лоши. Просто пътищата ни се разделят. Запазете ги в сърцето си, но ако те започнат да ви обиждат или възпират, тогава е време да зададете разстояние и да пуснете приятелството си.

 

 1. Страхът е много добър показател за това, което наистина искаме и от какво се нуждаем в този живот. Позволете му да бъде вашият компас и да се насладите на вълнуващите приключения, които ви води.

 

 1. Преодоляването на собствения си страх е най — възнаграждаващото нещо, което можете да направите за себе си. По този начин доказвате на себе си, че можете всичко. Това е супер генератор на самочувствие.

 

 1. Колкото е възможно по-често говорете и показвайте на близките си колко ги обичате. Това не се случва твърде често, нали? Вашето време, присъствие, любов и искрена грижа за тях е най — добрият подарък.

 

 1. Нашето тяло е транспорт, който ни води към нашата мечта. Обичайте го, лекувайте го внимателно, ако искате да се чувствате енергични. Но никога не се обсебвайте. Външният вид е субективен и с течение на времето се променя по един или друг начин. Да се чувствате комфортно и удобно в собственото си тяло е най-важното нещо.

 

 1. Живейте в настоящето. Това е единственото, което имаме в момента. Научете се от грешките от миналото и се насладете на приятни спомени, но не се придържайте към тях и не ги оставяйте да ви преследват. Мечтайте за бъдещето, но без фанатизъм и мания. Обичайте настоящето.

 

 1. Всички сме едно голямо човешко семейство. Никой от нас не е по-добър или по-лош от другите. Просто на някакъв етап от живота знаем какво да правим. Следващият път ще е някой друг.

 

 1. Бъдете благодарни всеки ден за всичко, което имате в живота. По този начин създавате около себе си пространство за още по-голямо изобилие, привличайки радост, любов, здраве и просперитет.

 

 1. Вие не сте центърът на Вселената. Въпреки че понякога вашето его ви кара да мислите така. Недейте. Погледнете света и хората наоколо и ще научите много нови и красиви неща.

 

36. Светът се нуждае от повече любов, светлина и смях.

 

 1. Вие сте си гуру. През по-голямата част от живота ни се казва какво да правим, как да мислим какво е добро и как да успеем. Не трябва да вярваш на всичко това безрезервно. Мислете за себе си. Разбийте стереотипите и спрете да правите това, което се очаква от вас, и започнете да правите това, което искате самите вие!

Автор: Дон Глушкин

Нашите актуални продукти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!