37 прости житейски мъдрости

37 прости житейски мъдрости

мъдрост
Всички имаме невероятна интуиция. Ако спрете за миг и се вслушате, можете да чуете гласа на вашата вътрешна мъдрост. Когато сме млади всички ние мислим, че вече знаем всичко и няма какво да научим. Но колкото повече остаряваме, толкова повече осъзнаваме, че всъщност не знаем нищо. Идва момент, когато започваме да анализираме изминатия път, собствените си грешки и успехи. Тогава стигаме до наистина мъдри заключения. Ето някои от тях:

1. Щастието е вътре. Прекарваме твърде много време в търсене на одобрение и утеха отвън. И винаги се оказва, че търсим на грешното място. Погледнете вътре в себе си.

2. Бъдете благодарни за всичко. За доброто, за лошото, за всичко. Животът сам по себе си е безценен дар. А удоволствието и болката са част от нашия път.

3. Променете възприятието и животът ви ще се промени. Когато почувствате страх, гняв, негодувание, просто погледнете ситуацията от друг ъгъл.

4. Празнувайте победите си. Насладете се на всеки, дори и най-малкият успех.

5. Свалете превръзките от очите си. Не се концентрирайте единствено върху собствените си цели и желания. Рискувате да пропуснете красотата на този живот и хората около вас. Светът е невероятен, когато вървите по него с широко отворени очи.

6. Всеки човек се появява в живота ни с някаква цел. И ние вече решаваме дали да учим от уроците, които ни преподава или не. Колкото по-лоша е ролята му в живота ни, толкова по-сериозен е урокът. Дръжте се прилично.

7. Вярвай. Просто знайте, че в най-тежките времена Вселената ще ви даде рамо за упора и всичко ще бъде наред.

8. Не приемайте нещата твърде лично. Действията на други хора са отражение на това, което се случва в личния им живот. И обикновено това няма нищо общо с вас.

9. Природата лекува. Разходката на чист въздух и гледката на красивата природа по невероятен начин могат да изчистят от главата ви всички ненужни мисли, и да повдигнат духа ви.

10. Наранените хора нараняват хората. И все пак ги обичате. Можете да ги обичате дори от разстояние, без да се налага да имате пряк контакт с тях.

11. За да се излекуваш, трябва почувстваш всичко. Поставете страховете и слабостите си точно пред вас и насочете светъл лъч светлина към тях, защото единственият начин да се отървете от тях е да преминете през тях.

12. Перфекционизмът е илюзия. Най-болезнената. Отпуснете се. Стремете се към съвършенство, но си позволявайте да правите и грешки, за да бъдете щастливи, независимо от резултата.

13. Светът наоколо е огледало. Това, което обичаме в другите, е отражение на това, което обичаме в себе си. Това, което ни натъжава в другите, е индикатор за това, на което трябва да обърнем внимание в себе си.

14. Не можеш да зарадваш всички, като останеш верен на себе си. Но все пак е по-добре да рискуваш да бъдеш неразбран, отколкото да бъдеш обичан, преструвайки се на нещо, което не си.

15. Умей да прощаваш. На първо място, ти се нуждаеш от това, а не тези, които са те наранили. Прощавайки, получаваш спокойствието и свободата, които заслужаваш.

16. Всички имаме невероятна интуиция. Ако се вслушате в душата си, можете да чуете гласа на вашата вътрешна мъдрост. Слушайте тихия шепот на сърцето си. То знае пътя.

17. Нека душата ви пее! Бъдете истински. На Земята няма никой като вас. Бъдете искрени, живейте и дишайте с пълни гърди, движейки се към набелязаните цели.

18. Всички ние сме творци. Сериозно! С необходимата упоритост, концентрация и постоянство всичко е възможно. Не забравяйте това.

19. Излъчвам светлина. Вие излъчвате светлина. Всички ние излъчваме светлина. Някои хвърлят сянка върху собствената си яркост. Бъдете лъч светлина за другите и им посочете пътя.

20. Не приемайте живота твърде сериозно! Никой няма да си тръгне жив от него. Усмихвайте се.. Позволете си да бъдете глупави. Възползвайте се от всеки момент и всяка възможност.

21. Заобиколете се с хора, които ви обичат и подкрепят. Обичайте ги и ги подкрепяйте. Животът е твърде кратък за нещо по-малко от това.

22. Завъртете живота в свободен танц. Ако имате голяма мечта, следвайте я с цялата си страст. Но нежно и на определено разстояние, за да бъдете достатъчно гъвкав и подвижен, адаптирайки се към променящия се ритъм на живот.

23. Колкото повече даваш, толкова повече получаваш. Споделете мъдрост, любов, талант. И ще видите колко много от този прекрасен живот се връща при вас.

24. Важното е да не се раздаваш напълно. Защото ако вътрешната купа се изпразни, няма какво повече да се даде. Важно е да спазвате баланса.

25. Кажете ” Да!” на всичко, за което светят очите ви. Кажете непримиримо ” не ” на всичко, което не ви интересува или за което нямате време. Времето е най-ценният ресурс, който не се възобновява. Изразходвайте го разумно.

26. Понякога приятелството свършва. Това не означава, че ние или приятелите сме лоши. Просто пътищата ни се разделят. Запазете спомена в сърцето сии продължете напред без излишен драматизъм.

27. Страхът е много добър показател за това, което наистина искаме и от какво се нуждаем в този живот. Позволете му да бъде вашият компас и се насладите на вълнуващите приключения, към които ви води.

28. Преодоляването на собствения си страх е най — възнаграждаващото нещо, което можете да направите за себе си. По този начин доказвате на себе си, че можете всичко. Това е супер-генератор на самочувствие.

29. Нашето тяло е транспорт, който ни води към нашата мечта. Обичайте го, лекувайте го внимателно ако искате да се чувствате енергични. Външният вид е субективен и с течение на времето се променя по един или друг начин. Да се чувствате комфортно и удобно в собственото си тяло е най-важното нещо.

30. Колкото е възможно по-често говорете и показвайте на близките си колко ги обичате. Вашето време, вашето присъствие, вашата любов и искрена грижа за тях са най — добрият подарък.

31. Живейте в настоящето. Това е единственото нещо, което имаме в момента. Поучете се от грешките от миналото и се насладете на приятни спомени, но не се придържайте към тях и не ги оставяйте да ви преследват. Мечтайте за бъдещето, но без фанатизъм и мания. Обичайте настоящето.

32. Животът е поредица от възходи и падения. За да разгърнем пълния си потенциал, имаме нужда и от двете. Просто се дръжте здраво и се наслаждавайте на пътуването.

33. Всички ние сме едно голямо човешко семейство. Никой от нас не е по-добър или по-лош от другите. Просто на някакъв етап от живота знаем какво да правим. Следващият път ще е някой друг.

34. Бъдете благодарни всеки ден за всичко, което имате в живота. По този начин създавате около себе си пространство за още по-голямо изобилие, привличайки радост, любов, здраве и просперитет.

35. Вие не сте центърът на Вселената. Въпреки че понякога вашето его ви кара да мислите така. Погледнете света и хората наоколо и ще научите много нови и красиви неща.

36. Светът се нуждае от повече любов, светлина и смях.

37. Вие сам сте си гуру. През по-голямата част от живота ни се казва какво да правим, как да мислим, какво е добро и как да успеем. Не трябва да вярваш на всичко това безрезервно. Мислете за себе си. Разбийте основите. След като спрете да правите това, което се очаква от вас, и започнете да следвате собствената си интуиция, ще се почувствате абсурдно щастливи.

 

Нашите актуални продукти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!