Силата на думите

Скъпи читатели на Академия „Щастлив живот“, знаете ли, че всичко, което излъчвате оформя вашата реалност?! Искате или не. И думите ви не са изключение.

the power of the words

Забелязали ли сте как общувате с хората?

Думите носят специална вибрация. Думите са изразени мисли. Но  ️ думите не могат да предадат цялата многостранност на нашата мисъл, а понякога и простото й значение. И този изразен, изкривен смисъл волю-неволю започва да влияе върху нашите собствени мисли. Не само вашите мисли влияят на вашите думи, но и вашите думи влияят на вашите мисли. Опитайте се да изхвърлите ненужните думи от речника си и ще забележите как животът ви се променя!

Ето някои от тях:

-“Задължение”. Не дължите нищо на никого и никой не ви дължи нищо. Често дългът се заменя с искрени чувства.  Обичайте, защото обичате, а не защото трябва.  Грижете се за някого, защото го искате, а не защото трябва.  Направете нещо, защото искате да го направите, а не защото трябва.  Колкото по-често произнасяте тази дума, толкова повече се ограничавате и привличате дългове в живота си.

Разбира се, може би не е толкова лесно да се откажем веднага от познатите ни думи. Но опитайте вместо “трябва”, да казвате “би било хубаво”, “би било чудесно, ако…” или „ще се радвам, ако мога да направя това…” и т.н.

“Вина” и “виновен”. Никой не е виновен. Включително и вие. Спрете да обвинявате себе си и другите за нещо. Няма грешки и грехове. Има само опит.

-“Съжалявам” и “съжаление”. Когато се самосъжаляваш се чувстваш като жертва и реално влизаш в ролята на такава. Когато съжалявате другите, насърчавате тяхното състояние на жертва. Много от тях падат до съжаление за някого, защото те могат да се чувстват  нещо повече от другите или по-добри от тях. Когато съжаляваш за нещо, първо пропускаш момента, второ, обезценяваш опита си.

-“Жертва” и “жертвам”. Всички знаем за жертвата. Втората дума обаче се използва много по-често. Саможертвата не води до нищо добро. Ако дадете нещо (не непременно материално) с чувство за откъсване от себе си, с чувство за жертва, с чувство за “какъв герой съм аз!”, вие носите ниски вибрации, които действат пагубно върху вас и върху получателя на вашия “подарък”.  Отсега нататък не се жертвайте повече.

-“Съчувствие”. Може би ще кажете, че в тази дума няма нищо нередно?! Когато състрадавате, вие също се удряте в бездната на страданието на другия човек, също така не му помагате с нищо, а само увеличавате “общото страдание”.

-“Опитвам”. Още една дума, която ви позволява да премахнете отговорността за живота си. Дума на оправданието. Не се опитвайте, а действайте!

Нашите актуални продукти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!