3 лесни духовни практики за новата година

3 лесни духовни практики за новата година

1. Два дни от седмицата мълчете повече отколкото говорите.
Какво означава това?
Тук не става дума за будистко мълчание. Говорете, но само когато е необходимо, наложително или неизбежно. Сведете говоренето до минимум. Отговаряйте само с „Да” или „Не”. Не се обяснявайте и не си мърморете под носа. Ценете тишината. Наблюдавайте. Бъдете пестеливи с думите. Представете си, че за всяка дума ви глобяват с по един лев.

2.Два дни от седмицата благодарете за всичко от сутрин до вечер!
Променете заученият навик да се фокусиратв върху нещата, които нямате или, които искате да имате. Обрънете внимание на нещата, които вече притежавате. Тази практика е много силна, защото чрез благодарност и признателност за всичко, което имате вие ще подобри удовлетвореността ви от живота и ще привлечете още блага.

3. Два дни от седмицата постигате всичко с лекота.
Каквото и да ви се случва през деня, вие казвайте “Днес постигам всичко с лекота.”
Това ще ви дари свобода и ще ви напомни да не се вкопчвате в това, как точно да се сбъдне желанието ви. Оставете Вселената да се погрижи и имайте търпение.

Тези упражнения са свързани, защото нещата, които ви се получават с лекота, неизбежно ще предизвикват у вас все по-искрена, чистосърдечна благодарност и с това ще ги умножавате, а повишената духовна сила, която ви дава мълчанието, само ще ви улесни в този процес.
Важно е практиките да бъдат правени в отделни дни, за да се фокусирате във всяка една практика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!