10 стратегии за по-добър живот

10 стратегии за по-добър живот

Щастлив живот

1. Бъдете най-важната личност в своя живот. Преди всичко се допитвайте до себе си и слушайте себе си. Вие най-добре знаете всички отговори за себе си.

2. Нищо не трябва да се поправя във Вас. Не сте увредени или счупени. Вие сте цяла хармонична личност. Единствено правилната насока и фокуса на мисълта могат да промените живота си.

3.Отнасяйте се към себе както искате другите да се отнасят към Вас. Не се критикувайте , не се самонаказвайте, напротив-хвалете се, обръщайте си внимание, правете си подаръци…

4.Направете си план за сбъдване на мечтите си и го следвайте.

5.Правете това, което дава резултат и не правете това, което не дава резултат. Звучи елементарно, но повечено хора правят механично едни и същи действия и се чудят защо не се променя ситуацията.

6.Когато дадена ситуация Ви наранява, първото нещо което трябва да направите е да се отдръпнете от нея и да погледнете обективно фактите без емоция. Ще бъдете изненадани как Вашата трактовка на фактите пораждат емоции у Вас, не самите факти.

7.Не допускайте хората да се държат лошо с Вас. Накажете лошото поведение в зародиш, за да не се повтаря, без значение колко чаровен е причинителя. Наградете доброто поведение. Така учите околните как точно да се държат с Вас.

8.Най-очевидният и прост отговор обикновенно е правилния.

9.Не преувеличавайте и не драматизирайте. Винаги се опитвайте да олекотите ситуацията.

10. Дистанцирайте се. Светът е във Вас. Всичко около Вас е просто обкръжение.

 

Нашите предложения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!