🌟 Как да се научим да забелязваме чудесата на ежедневието? 🌟

Човекът, който забелязва цялото  разнообразие на света, вижда по-пълна, обемна картина. Светът е наистина невероятно красив и пълен с чудеса.
Няма двама еднакви човека на света, всички сме различни. Това не е нито добро, нито лошо, просто е така. Някои могат да чуят музиката в шумоленето на есенните листа под краката си и да се възхищават на красотата на околния свят в капка дъжд.
Други се случва да минават през големи чудеса, без да ги забелязват.
 Да виждаш, да забелязваш чудеса също е умение. Или талант. Някой има такава дарба от раждането, като склонност да се научи да свири на музикални инструменти или да пише стихове.Но всеки талант трябва да се развива и всяко умение може да се научи, независимо дали става дума за пеене, тройно салто или способността да се видят чудеса в света около него.
Забелязвайки красотата и чудото около себе си, не означава да се откъснеш от реалността. Състоянието на щастие, вътрешната хармония и липсата на житейски проблеми не са едно и също нещо. Просто човек, който забелязва цялото му разнообразие в света, вижда по-пълна, обемна картина. Светът е наистина невероятно красив.

Нашата задача с вас е да се научим да виждаме и отбелязваме красотата на околния свят или да развиваме тази способност в още по-голяма степен. Учете, изследвайте, обяснете. Защо? За да живеете пълноценно, да бъдете в добро добро настроение, дори ако обстоятелствата нямат почва за това. ⚜️Така че малките чудеса на ежедневието са нещо много сериозно и изключително полезно.

Как ще развием това умение?

 За да започнете да си красив бележник.

 Важно упражнение за ОСЪЗНАТОСТ:

Всеки ден по 5 пъти на ден поставяме будилника на случаен принцип. Желателно е, ако времето е най – разнообразно – сутрин, ден, вечер, нощ-всяко.  Добре, ако интервалите от време са неравномерни, практически произволно избрани. Настроили сте алармата.  Където и да сте в този момент, в метрото, на улицата, у дома, на гости, сами или в тълпата, спирате за 5-10 минути и забелязвате около себе си 5 красиви неща, или същества, или хора, както желаете.

Радост и лекота нека бъдат вашите верни спътници. Ако те са се появили-това означава, че правите всичко правилно – не само забелязвате красотата, но я оставяте да попие във вас, в този момент тя става и ваша. Например, тук е красив балкон, красив човек, красиви цветя, дървета, слънце, животинки, пейзаж. Постъпките също са красиви.

Сега ще ни трябва дневника. Ще трябва да впишем резултатите от наблюденията си там. Вечер сядаме и записваме поне 5-7 точки. Записваме нашите наблюдения на красотата и чудесата.

Горе-долу така.:
Видях как…
Забелязах, че…
Чух те.…
Усетих го.…
Изненадах се.…
Засмях се.…
Направих го.…
 По този начин ние с вас поставяме малки ежедневни чудеса в душата си.
Учим се да търсим красота и чудеса и променяме мисленето си в положителна насока.
 Желая ви ден пълен с чудеса.
Обичам ви
Промени живота си!
ЩАСТИЕ В КУТИЯ
0879222036 или тук

Нашите предложения

One thought on “🌟 Как да се научим да забелязваме чудесата на ежедневието? 🌟

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!