🌈 ЗАЩО СА ТОЛКОВА ВАЖНИ МЕЧТИТЕ?

Тя искаше играчка. Мама беше заета.Тя искаше играчка и плачеше. Мама беше заета. Тя продължаваше да иска и да плаче. Мама беше заета. Тя спря да иска. И спря да плаче. Добро момиче.

Тя искаше да играе, но мама не може да спи, тя е уморена. Тя спря да иска. Удобно момиче.
Тя искаше играчка, но нямаше пари. Тя спря да иска. Умно момиче.

Тя искаше куче. Нямаше възможност. Тя спря да иска. Послушно момиче.

Тя искаше красива рокля като Светла от 6а клас. Нямаше възможност. Тя спря да иска и продължи да носи пуловера на братовчедка си. Практично момиче.

Тя искаше да се омъжи, за да напусне дома, където човек не може да иска и няма възможности, и да отиде там където има място за възможности и желания. Но не се получи. Тя спря да иска. Прогресивно момиче.

 

ЗАЩО СА ТОЛКОВА ВАЖНИ МЕЧТИТЕ?

ЗАЩО СА ТОЛКОВА ВАЖНИ МЕЧТИТЕ?

Тя искаше да отпразнува Нова година с любимия си. За да има празник, който тя не е имала в родителското си семейство. Но любимият беше зает през цялото време. Тя спря да иска. Разбираща жена.

Тя искаше деца. Но нямаше от кого. Тя спря да иска. Прогресивна жена.

Тя искаше да напусне държавата. Но трябваше да се грижи за застаряващата майка. Тя спря да иска. Грижовна дъщеря.

Тя искаше да отиде на почивка. Но трябваше да работя. Тя спря да иска. Лоялна служителка.

ЗАЩО СА ТОЛКОВА ВАЖНИ МЕЧТИТЕ?

Една сутрин тя не искаше нищо. Тя ядеше каша и не искаше нищо. Тя вече добре знаеше, че е безсмислено да искаш.
Изведнъж всичко започна да я устройва. Няма нищо, което тя да иска вече, Добре е, сега тя вече не иска нищо. Един приятел й каза, че това е просветление. Че всички проблеми са от очакванията и самите й очаквания са преминали, това е смирение, това е благословия. Тя не знаеше дали това е добро или не. Вече не й пукаше.

Хората я питаха дали иска нещо. Справям се добре, имам всичко сви рамене и се обърна към стената. Тя отдавна беше депресирана, защото отдавна беше забравила какво означава да искаш.

Трябваше да отиде на работа. Но тя не искаше, не разбираше защо. Тя не искаше пари, защото не искаше нищо.
Приятелите й казваха – разходи се, разведри се. Ти си жива и здрава, а в Африка децата гладуват. Не й пукаше.
Не усещаше вкуса на живота. Тя не чувстваше живота. Тя загуби живота си. Тя почти спря да яде. Тя отслабна. Спря да излиза от къщата. Понякога поръчваше продукти. И то главно котешка храна. Тя отдавна не обичаше котката, но не можеше да се отърве от нея. Отговорна жена.

Веднъж доставката не дойде. Тя трябваше да отиде до магазина за котешка храна.
– ИСКАМ ИГРАЧКА!!! Тя чу как някакво дете избухва в истерия.
Очите й се изпълниха със сълзи. Тя не разбираше защо. Тя се разплака. Точно на касата, плащайки покупките. Тя хукна към дома. Тя ридаеше три дни, без да спира. Тя беше обзета първо от отчаяние, след това от дива ярост. Тя не разбираше защо.
-Аз също искам ИГРАЧКА, помисли си и изведнъж спря да ридае. И се усмихна, мислейки за малката играчка, която искаше на 4-годишна възраст.

Тя изведнъж започна да си спомня какво е искала през последните четиридесет години. Искаше и не получаваше. И от отчаяние беше престанала да иска. Да не искаш изглеждаше по-малко болезнено, отколкото да искаш и да не получаваш.

Искам ИГРАЧКА!

Тя извади дълга прашна рокля от килера. Направи си хубава прическа. Тя се усмихна на огледалото, което отразяваше подуто от сълзи лице с червен нос и очи, едва забележими зад торбичките.
Тя излезе навън и се усмихна на слънцето. Тя отиде и си купи желаната ИГРАЧКА. Животът й се върна. Тя отново започна да иска.

ЗАЩО СА ТОЛКОВА ВАЖНИ МЕЧТИТЕ?

❤️Много е важно всеки ден да се питате какво искате вие и вашето вътрешно дете.

❤️Прегърнете го, обичайте го, поглезете го, позволете си това, което ви носи радост, удоволствие, изпълва ви с енергия и ви прави живи.

❤️Вие сте достойни за любов, грижа, уважение и подаръци

Катрин Бусел

🌈 НАПРАВИ КРАЧКА КЪМ МЕЧТИТЕ СИ

🔥 ПРОМЕНИ ЖИВОТА СИ СЕГА!
🔥 МИСЛЕНЕ НА ПОБЕДИТЕЛ поток 6
https://happylifeacademy.eu/…/mislene-na-pobeditel-potok-6/

One thought on “🌈 ЗАЩО СА ТОЛКОВА ВАЖНИ МЕЧТИТЕ?

  1. Ivanka says:

    Прекрасно казано ,аз нямах кой да ми дава .Не спрях да мечтая и продължавам да мечтая.Може но малко но ще си го взема за самата себе си.Бях навън гледам ягоди е иаз съм човек взех си ягоди. Не съм дете но осъзнавам че все още в мен живее онова малко дете ,което наричаха слънчево момиче.Не спирай те да мечтайте може някой ден и голямата мечта да стане реалност.Благодаря прекрасно е!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!